Редизайн само на начална страница- мисия възможна


19.10.2018 г.

Защо е необходим редизан на начална страница на сайта?

Ако разполагате със статистика, която проследява активността на потребителите онлайн на страниците на Вашия сайт, прегледайте данните, които показват най-често посещаваните страници. Разбира се, важно е да вземете под внимание към кои страници върви реклама или други трафик генериращи инициативи, ще забележите, че сред топ 5 страници се нарежда homepage (начална страница)

Лицето на Вашия бизнес в онлайн пространството

Потребителите, които за първи път имат досег с Вашия сайт и са попаднали на вътрешна страница (напр от линк в информационен бюлетин), логично ще се върнат в изходна позиция (homepage), за да могат с един поглед да обгърнат естеството на Вашата дейност. След което при интерес да изберат от менюто стъпките, които ще ги отведат към желаното съдържание.

Образно казано, home page олицетворява една входна врата и колкото по-приветлива и подканваща е тя, толкова по-голям е шанса посетителите да продължат по-нататък в разглеждането на съдържанието на сайта.

Добри практики за дизайн на homepage

Тенденциите са към олекотяване на компонентите на начална страница, за да може онлайн посетителя да се навигира към подбрани и заложени цели.

  • позициониране на топ оферти с въможност за бърза и лесна актуализация, придружение с call-to-action бутон

  • подредба на съдържанието по бутони, които са хоризонтално разположени

  • извеждане на акценти, с които се почертават силните страни (продукти/ услуги) на бизнеса и го отличават от конкурентите в съответния отрасъл

  • изгражда доверие чрез позициониране на фирмени бутони, сертификати/ награди, мения/ отзиви

  • презнтиране на голяма част от предлаганите продукти/ услуги посредством извеждането им като футър линкове

  • ясно обособени начини за взаимодействие (телефони, email-и, форма за запитване, чат прозорец)


Колко ще струва редизан на начална страница на сайта?

Всеки проект се оценява индивидуално. Редизайнът на начална страница може да се състои от лека промяна и преподредба на компонентите на скоро създаден сайт. Но ако сайтът с години не е правил ъпгред на визията, то редизайнът на начална страница би следвало да е част от поетапен проект за планиран цялостен редизайн на сайта. Това се налага поради факта, че началната страница диктува цялостното потребителско преживяване на последващите вътрешни страници.

Готови ли сте за уебсайт редизайн?

Свържете се с нашия екип в случай, че планирате редизайн и ъпгрейд на Вашия сайт. Изпартете ни заданието на Вашия проект и ние ще Ви изготвим индивидуална оферта. След което ще обсъдим компонентите в детайл и ще дефинираме етапите на изпълнение.Допълнителна информация: