Идеи за генериране на трафик към сайта


05.11.2018 г.

Анализ

За да съставите адекватен план за действие, необходимо е да направите оценка на състоянието съдържанието в сайта към текущия момент. Прегледайте кои тематики са богато описани, какъв тип информация липсва. Обърнете внимание колко човека от екипа са ангажирани с генерирането на статии и описания, както и в какъв ритъм и честота се плубликуват.

Потърсете идеи и възможности за разнообразяване, като отправна точка за предпочитане е да се използват нуждите и интересните на посетителите на сайта и реално потребителите на продуктите/ услугите.

Качество

С времето, въз основа на наблюдения, да направите нужните изводи и ще напаснете стила спрямо аудиторията. Целта е на първа стъпка да се привлече вниманието на посетителя, след което да се задържи и да предизвика интерес, водещ до действие (абонамент, заявка, запитване, резервация)

Когато говорим за качествено съдържание, няма точна формула, която да бъде приложена, но се съобразете със следните характеристики:

 • ясно идентифицирани нужди на потребителя и предложения за решения
 • не много дълги текстове, но преплетени с вътрешни линкове при интерес за допълнителна информация и възможни алтернативи
 • да не се претрупват няколко теми в едно, а да се отдели нужното внимание в отделен пост за всяка

Корпоративен блог

Поддържането на фирмен блог позволява да публикувате съдържание, което разчупва рамките на начина на поднасяне на информация. Същевременно общувате с потребителите по един много по неформален начин и дори на по-достъпен език.

Ако се затруднявате да стартирате Блог секция в корпоративния сайт, доверете се на професионалисти, като делегирате задълженията на външна фирма. Те ще работят съвместно с представители на Вашата фирма при планиране и изграждане на подходящо съдържание.

Вижте още Генерирайте трафик към сайта като поддържате блог

Потребителско съдържание

Общуването е двупосочен процес и онлайн аудиторията търси начин да изрази мнение или да сподели опит. Можете да предоставите тази възможност, като активирате
 • опция за рейтинг, която изисква минимално усилие
 • опция за коментар/ отзив
 • опция за дългосрочно контибутиране със съдържание (снимки, есета, професионални кометари/ статии и др)

Вижте още Предимствата на генерирано от потребителите съдържаниеДа си припомним...
Как могат да бъдат използвани статиите за генериране на онлайн трафик от потенциални клиенти?

Посочваме Ви примерен списък, които Вие можете да дообогатите с идеи:

 • публикуване на постове в социални мрежи (Facebook, Tweeter и др)
 • активиране на контекстуална реклама в Google Ads или Facebook
 • отлично съдържание при генериране на информационен бюлетин за настоящи и бъдещи клиенти
 • обособяване на тематично съдържание за лендинг страница
 • подготвяне на е-книга


SEO оптимизация

В наши дни борбата за клиенти се е пренесла на виртуалното бойно поле или по-точно стремеж за придобиване на по-добри позиции сред органичните резултати при търсене в Google. Можете да "заобиколите системата" като инвестирате средства в SEM. Но рискувате да не разполагате с достатъчно средства, за да покриете по-голям периметър от ключови думи. Или в мига, в който изчерпате рекламния бюджет, да изчезнете от първите позиции, които рекламната платформа ви предоставя.

За това - на война като на война:
 • стартирате с техническа оценка на сайта и потенциални подобрения
 • съставяте си SEO план/стратегия
 • разгръщате го във времето - по дни, седмици, месеци, тримесечия и т.н
 • определяте участниците в екипа, които ще са ангажирани пряко или косвено със SEO оптимизация
 • раздавате задачи и дефинирате ритъм, за да постигнете постоянство
 • подбирате инструменти за проследяване и оценка на постигнатите резултати

Създайте шум

Звучи лесно, но на практика не е. Трябва да имате или развиете добър усет кога и как да погъделичкате любопитството на Вашата аудитория. Както и да не прекалявате с риск да ги отегчите, като ги накарате да чакат дълго Вашите новости.

А поводи за създаване на шум има много - редизайн, нова опция, нов партньор, нов продукт, нов начин на общуване с клиенти...Дори най-малкото подобрение относно работата с клиенти, партньори или ежедневието на самия екип заслужава своя звезден миг.

Всяка малка стъпка и предизвикателство, която фирмата преживява в опит да бъде по-добра и успешна, трябва да бъдат споделяни, за да отразят Вашият стремеж към развитие във всеки един аспект.

Инфлуенсъри

Преди да изберете лице, което да застане зад Вашата търговска марка, преценете внимателно кой е най- подходящия инфлуенсър. Не само от гледна точка за придобиване на моментна слава, а такъв който общува с аудитория близка до Вашата целева група, за да се постигне оптимален резултат.

Видеа

Сега е момента да стартирате фирмен канал в YouTube, ако все още не сте обмисляли тази възможност. Ако се притеснявате да застанете пред камера, имате на разположение друг тип съдържание, което можете да конвертирате във видеа - вашите блог статии. Поднесете ги под формата на презентация, но не прекалявайте с дължината (около 3-5 мин).

Аудиторията днес възприема съдържанието по съвсем различен начин. Ако в миналото сме търсили илюстрации и снимки, то днес предпочитаме някой да ни разкаже на достъпен език това, което търсим или все още обмисляме, дали да купим.

Всяко видео придружете с линк към Вашия сайт, по възможност да е по-релевантен към споделеното във видео клипа.

Push известия

Тук започваме с някои технически условия, които предварително трябва да сте изпълнили:
 • изработка на мобилно приложение за Android и/ или iOS
 • популяризиране на мобилните приложения сред настоящата аудитория
 • набиране на минимум 100 инсталации и активирането на административен панел за изпращане на нотификации
 • разработване и следване на push marketing стратегия

вижте още Готови ли сте да опитате push маркетинг