Уебсайт редизайн на етапи


07.11.2018 г.

Ако дълго време сте отлагали провеждането на промени в сайта, когато пристъпите към редизайн, може би ще трябва да сте готови за коренни промени , които ще засегнат широк спектър от компоненти - от изглед до функционалности.

Препоръчително е промените да се случват поетапно и да са разпределени във времето. От една страна, защото имате време да обмислите всяка промяна трезво и на спокойствие, от друга - финансово е по-поносимо.

Визуалните промени са тези , които най-бързо се забелязват. Но те носят със себе си и функционални ъпгрейди. Промените засягат:
а) Вашия екип - как въвежда данните, какви ангажименти има към съдържанието на сайта.
б) Вашите партньори - как се ориентират в информацията, технически на какво ниво си взаимодействат с вас.
в) Крайният клиент - трябва да бъде запознат с опциите, които може да изпълни на Вашия сайт, за да може да се възползва максимално от онлайн взаимодействие с фирменото виртуално присъствие.

От трите групи най-много риск има при крайния клиент, защото той има установен начин и последователност на завършване на онлайн действие. Не всеки проявява ентусиазъм към изучаване на нововъведенията, за това ако ще има такива, нека наистина носят полза за крайния потребител и ще бъдат оценени подобаващо (напр. повече опции за методи за разплащане, избор от начин на доставка, профил за проследяване на резервации, поле за промо код, точки за лоялна програма и т.н)

Настолна vs Мобилна версия

Много често се акцентира над подобрения на деск топ вариант на сайта, но се неглижира мобилната версия. А ако се направят наблюдения, излиза ,че повечето заявки идват от мобилна версия.

Сега е ,момента да приемете предизвикателството и да съсредоточите усилия в промени, които касаят първо мобилната версия. Запазете съдържанието семпло, като изведете най-важните акценти и функционалности, които един потребител би желал да има бърз достъп, като:

  • потърсите начин да подобрите навигационното меню
  • добавите търсачка/ търсачка-калкулатор
  • оптимизирате стъпките за реализиране на онлайн продажба
  • подобрите формата за запитване/ резервация
  • осигурите среда за комуникация с клиента след запитване (Проверка на резервация)Допълнителна информация: