10 причини защо клиентите да резервират онлайн през сайта на хотела


05.09.2018 г.

В наши дни първата среща на Вашия бизнес с потенциалния клиент се осъществява на ниво Вашият сайт . Можете да погледнете от още един по-инетересен ъгъл - първо съприкосновение с обслужвнето, което предстои по време на физическия престой. За това е важно периодично да обновявате съдържанието на сайта и да инвестирате във въвеждането на технологични решения.

Клиентите предпочитат да резервират онлайн през сайта на хотела, защото:

 • Спестяват време

Онлайн резервационния модул се състои ключови компоненти, които помагат на потребителя да дефинира параметрите на своето търсене и респективно да получи резултат в реално време. В случай, че има колебание, например относно конкретните дати на престоя или цената не е удовлетворяваща, може да бъде инициирано ново търсене с нов времеви период или някои екстри да отпаднат до вместване в предвидения ваканционен бюджет.

 • Спестява пари

Директните резервации онлайн често биват насърчавани с прилагането на допълнителна отстъпка или промо код за първа резервация.

 • Удобство

Потребителите могат на спокойствие да сравнят възмножностите за настаняване по видове стаи, пакети или различни периоди на престой, без да се чувстват притиснати или подканяни да вземат решение в някакъв срок

 • Универсална концепция

При изработката на Онлайн резервационните модули са заложени базови компоненти, които са универсални за индустрията. Респектично крайният потребител може да попада на различен начин на визуализация, но основната концепция за него е ясна, респективно бързо и лесно се ориентира в употребата на онлайн калкулатор за настаняване.

 • Подробно описание на продукти/ услуги

Все повече хотели усещат силата и въздействието на професионални снимки, придружение с подходящо изготвен текст. Описанието на стаите за настаняване акцентира на ключови параметри за сравнение, за да се улесни избора на клиента и да се ускори завършването на резервационния процес.

 • Наличност и промо оферти

Предварително дефинирана наличност позволява на потребителя в реално време да прецени с какви опции разполага, независимо в кой час на денонощието достъпва съдържанието на сайта.

 • Бърза и адекватна реакция на индивидуални изисквания

Ако Вашият гост има изготвен профил въз основа на минал престой, то неговата заявка може да бъде обработена като са взети под внимание индивидуалните предпочитания.

 • Възможност за добавяне на допълнителни услуги

За тези от Вашите гости, които имат нагласата да планират допълнителни дейности по време на техния престой, можете да разширите диапазона на опциите, които да се добавят на етап онлайн резервация

 • Проследяване на резервация

Онлайн резервационните модули включват опцията за проследяване на резервацията и всички промени, които с времето може да са настъпили по нея.

 • Контрол над процеса

Гостът планира и изпълнява стъпките по една резервация, в ритъм, който той определя, разбира се в рамките на условията, които политиката за резервация го напътстват. Потребителите се радват на възмжността да направят информиран избор и разполагат с време да вземат сами решение, да проучат и при нужда - да попитат екипът на Хотела за съдействие.

Вместо заключение

Онлайн резервационният модул е Вашето оръжие, с което да превърнете посетителите на сайта в гости на хотела. За това, когато избирате готов модул или инициирате разработването на персонализиран такъв, се уверете, че има следните характеристики:

 • основни ключови параметри, характерни за индустрията
 • лесна и интуитивна навигация
 • адекватна визуализация на резултатите
 • ясни и лесни за изпълнение стъпки за резервация