Онлайн реклама на ресторант


21.09.2018 г.

От къде да започнете?

Когато се подготвяте за старт на онлайн инициативи за реклама на даден ресторант или заведение за хранене/ забавление, първият и основен фактор, който трябва да се погрижите да изпълните, е да бъде създаден на сайт (ако все още няма такъв) или да се изпълни редизайн на настоящ.

Защо е важно да имате сайт на собствен домейн?

Защото, образно казано, домейнът се явява адресът на Вашия бизнес в интернет пространството. По този начин усилията, които ще положите за изграждане на онлайн присъствие, ще са насочени в правилната посока и ще имат градивен ефект и ще носят устойчивост.

Как да изградите доверие в потенциалните онлайн потребители?

Всяка онлайн рекламна инициатива ще генерира трафик към Вашия сайт. Сайтът може да бъде мощен инструмент за продажби, но от Вас зависи до колко сте склонни да го осъвършенствате и развивате в тази посока.

Необходим е постоянен мониторинг на поведението на потребителите онлайн, на сайтовете на конкурентите и технологичните нововъведения като цяло в отрасъла. Респективно планиране на малки поетапни и по-мащабни промени в дигитален аспект в отговор на събраните данни от наблюдението.

Подбор на инструменти за реклама онлайн

Добрата новина е, че онлайн рекламата не е скъпа, платформите за управление спестяват време и позволяват гъвкаво планиране във времето и динамично залагане на бюджети. Както и резултатите, заедно с ключовите показатели за ефективност, могат да бъдат проследявани в реално време.

Успехът на рекламата зависи от демострираното от Вас постояннството, за това силно препоръчително е да имате план за реклама, описващ инициативите в краткосрочен и дългосрочен план. Ще имате по-ясно дефинирани цели и добър контрол над разходите по реклама.

Пепоръка: не избирайте само една рекламна платформа, а заложете на микс от няколко канали за комуникация, като засължително включите такива, които Вие със собствени усилия можете да поддържате (информационен бюлетин, SMS известия, push нотификации и др)

Други по-нестандартни идеи за онлайн реклама

  • инфлуенсъри и блогъри

  • генерирано от потребителите съдържание

  • популяризиране на разпознаваемостта на търговската марка и предлаганите продукти/ услуги чрез риселър
Допълнителна информация: