Редизайн на уеб сайт

Списък с често задавани въпроси

Има ли нужда от освежаване визията на вашия сайт?

Няма спор - дизайнът на вашия сайт е лицето на вашия бизнес. Потребителите днес прекарват голяма част от своето време търсейки решения (продукти, услуги, идеи) в интернет. Попадайки на вашия сайт първото впечетление, което ще придобият за части от секундата, ще е въз основа на интуитивна преценка на цялостната визия. А тя трябва да вдъхва доверие, да излъчва престиж и бизнес растеж, да затвърждава вашия бранд на пазара.
 
Не е необходимо при всяка промяна в тенденциите на графичния дизайн да пристъпвате към пълна промяна. Но е важно да следите дали настоящата подредба и организция на съдържанието са удобни и приканват посетителя да навлезе във вътрешните страници, да се запознае със самото съдържание.

Необходима ли е мобилна версия на сайта?

Ако към момента разполагате с ограничени финансови средства, използвайте ги приоритетно за редизайн на сайта. Внимателно подберете подходящите функционалности, като например избягвайте употребата на flash решения, които не се зареждат при отваряне на сайта през мобилен телефон или таблет.
 
За да не отлагане много във времето изпълнението на проект за мобилен сайт, можете да стартирате с изработката на мобилна версия с минималистичен дизайн. На по-късен етап можете да добавите подходящ дизайн и допълнителни опции.
 
Можете ли сами да обновявате съдържанието на сайта?

Спретнат и подреден- фирменият сайт е вашият виртуален офис. Административният панел трябва да ви позволява свободно сами да обновявате съдържанието, да актуализирате продукти/ оферти/ услуги, да подреждате съдържанието по категории, да извеждате топ продукти.
 
Административният панел интегрира ли се с други софтуерни решения?

През годините вашият бизнес расте и се развива, създават се нови партьорства, нараства предлаганата продуктова гама. Предизвикателството пред вас е обменът на данни да става бързо и лесно. И все по-належаща става нуждата от софтуерни решения, които да обслужват сайта, резервационната система и b2b партньорите.
 
Индексира ли се съдържанието на вашия сайт в търсачките?

Преди да предприемете действия за увеличаване трафика към вашия сайт, необходимо е да сте направили планираните промени по визия, подредба, актуално съдържание и функционалности. Иначе рискувате вложените средства в платена реклама или отделените време и усилия за оптимизация, да останат без желания резултат.
 
Има ли осигурени условия за генериране на съдържание от потребителите?

Вашият уебсайт е ключов инструмент за изграждане на комуникация с клиента. Поставянето на модули за споделяне на отзиви, мнения и коментари създават условия за ангажиране вниманието на потребителя и изграждане на кръг от лоялни клиенти. Ако предвиждате инициативност и желание, можете да насърчите писането на тексове, пътеписи, споделяне на снимки, видео и др., както и да обособите отделен блог, в който да бъдат публикувани.
 
Може ли клиентът да резирвира сам онлайн?

Ако вашите оферти са визуализирани в PDF формат или XLS таблица, това са формати, които отблъскват съвременния потребител. Предпочитанията са към употребата на търсачка- калкулатор с предварително дефинирани параметри, чрез които се извежда като резултат подходяща оферта
 
Може ли клиентът да закупи онлайн предлаганите от вас стоки/ услуги?

След като анализирате слабите страни на вашия стар сайт, при редизайн е много важно да се съсредоточите върху вашата бизнес цел. Подберете елементите така, че да таргетирате да превърнете обикновените посетители, които само разглеждат съсдържание, в потенциални купувачи. Или още по-добрия вариант - посещението на вашия сайт да завърши с продажба и заплащане онлайн.
 
Могат ли вашите продукти да се дистрибутират към фирми-партньори?

Автоматизацията на работния процес може да бъде постигната не само вътрешнофимено, а и на междуфирмено ниво. Имплементирането на b2b платформа за комуникация с бизнес партньори позволява подобряване ефективността и продуктивността на вашата дейност, както и ръст в продажбите посредством разширяване на пазара.